KISSAVOS MARATHON RACE 2023 - Ευάγγελος Κουμπάρος                                                                               12 km
  
                                                                    ΚΥΡΙΑΚΗ  30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

   
    Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς και  o Δήμος Αγιάς με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας  διοργανώνουν τον 4ο ορεινό αγώνα δρόμου KISSAVOS MARATHON RACE-green path 12 km.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 12km:10.00

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική πλατεία Αγιάς.   ΔΙΑΔΡΟΜΗ :  Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένα  παραδοσιακά μονοπάτια. Από το χώρο εκκίνησης στην πλατεία Αγιάς (185m)ακολουθώντας το παραδοσιακό μονοπάτι Αγιάς-Μεγαλοβρύσου φτάνει στο    Μεγαλόβρυσο(600m).Στην συνέχεια  ακολουθεί πορεία  νοτιοδυτική και  μέσα από μονοπάτι Ανατολής –Αγιάς διασχίζει το Μεταξοχώρι(300m) και  καταλήγει στην πλατεία της Αγιάς.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Το κόστος συμμετοχής είναι 7 €                                                                     
                                                                                                                                                                        * Υπάρχει η δυνατότητα ομαδικής εγγραφής για ομάδες 5 ατόμων και άνω  με κόστος 5 Ευρώ κατά άτομο μέχρι 14 Απριλίου 2023.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ : γίνονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο  

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=4cfe0c2c03fa19ff558406c396bc9391&l=GR
       και  στο βιββλιοπωλείο ΑΡΤΙΟΝ στην Αγιά μέχρι 25 Απριλίου 2022.

    ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ : 
     Α.Με κατάθεση στην Τράπεζα Πειραιώς στον  λογαριασμό                                   
                           
                          IΒΑΝ : GR2201712490006249142532271
               (δικαιούχος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ)
        
ΠΡΟΣΟΧΗ Σε περίπτωση μεταφοράς απο άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

                                                                                               
 .
    
 Β. Στο βιβλιοπωλείο ΑΡΤΙΟΝ με την εγγραφή.


                    ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ KISSAVOS MARATHON RACE-green path 12 km


1.  ΓΕΝΙΚΑ: Ο Kissavos Marathon 2023 - Ευάγγελος Κουμπάρος 12km είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος (κατηγορίας trail), που πραγματοποιείται κάθε  χρόνο την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.Αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα μπορεί να γίνει σε περίπτωση που η τελευταία Κυριακή του Απριλίου συμπέσει με τον εορτασμό του Πάσχα και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 11.800 m και θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) 480 μέτρα .H διαδρομή ‘’πατάει’’ πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του ορεινού όγκου του Κισσάβου που κάποτε συνέδεαν τα χωριά της περιοχής.
2.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν έως 300 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, υποβάλλουν αίτηση και εφόσον πληρούν το κριτήριο  και  αποδέχονται τους όρους του αγώνα  τότε η αίτησή τους εγκρίνεται.
3.   ΠΑΡΟΧΕΣ  * αριθμός συμμετοχής
                      * chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
                      * τεχνικό t-shirt
                      * μετάλλιο
                      * υγειονομική κάλυψη
                      * τροφοδοσία (νερά, ισοτονικά ποτά, ενεργειακά gel,στερεά τροφή)
                      * μεταγωνιστικό γεύμα.                                                                                                                                                                                                     
4.   ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τον αγώνα των 12 km.
5.  ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (BIB): Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BiB) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.
6.  ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής.
7.  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.
8.   ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:  Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα, δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλητή για τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται η αγωνιστική προσπάθεια σε ορεινό περιβάλλον. Με την αποδοχή της συμμετοχής του στον αγώνα, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.
9.  ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Διοργάνωση μέσω του κατάλληλου προσωπικού (εθελοντές διασώστες) αναλαμβάνει την υποστήριξη και ιατρικό έλεγχο των αθλητών, οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα επιβαρυμένης υγείας, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών του αγώνα (εξάντληση, κρυοπληξία, υποθερμία, υπογλυκαιμία, αφυδάτωση κλπ.) Εφόσον, υπεύθυνος ασφαλείας σταθμού ή ο γιατρός του αγώνα διαγνώσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του αθλητή από την περαιτέρω συνέχιση της προσπάθειάς του, αυτός αποβάλλεται (disqualify) προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, παραδίδοντας τον αριθμό του στους υπεύθυνους του σταθμού.
      Eφ’όσον κάποιος αθλητής αποφασίσει τη συνέχιση της προσπάθειάς του παρά τη γνωμάτευση του γιατρού, είναι ελεύθερος να το πράξει αφού παραδώσει τον αριθμό του και υπογράψει ιδιοχείρως την κατάσταση καταγραφής αθλητών ότι συνεχίζει με δική του ευθύνη την προσπάθεια. Εννοείται ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, ούτε για την ασφάλεια ούτε και για την υποστήριξή του.
     Ο κάθε αθλητής έχει ηθική υποχρέωση να συνδράμει πάσχοντες συναθλητές του, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Σε περίπτωση που ο αθλητής χρειαστεί να δεχτεί ιατρική βοήθεια και εφόσον διαπιστωθεί ότι εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο εξαιτίας βαριάς αμέλειας σε θέμα εξοπλισμού, θα επιβαρύνεται τα πιθανά έξοδα διακομιδής του και θα του επιβάλλεται ποινή αποβολής από τον τρέχοντα αγώνα, όπως και αποκλεισμού από τον επόμενο.
10. ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.
     Αθλητής ο οποίος (με επίσημη μαρτυρία τουλάχιστον 3 ατόμων) παρεμποδίζει εσκεμμένα το πέρασμα συναθλητών του, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.
    Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές.
11.ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πολλά ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Στους  κεντρικούς σταθμούς, προσφέρεται ενισχυμένη τροφοδοσία, ενώ στους  δευτερεύοντες, προσφέρεται η ελάχιστη απαιτούμενη τροφοδοσία.
 Δείτε εδώ τους σταθμούς τροφοδοσίας:


12.ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ): Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών. Η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματο και θα μεταφέρει πρόχειρο φαρμακείο, για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
13. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ: Αθλητής που εγκαταλείπει τον αγώνα, οφείλει να μετακινηθεί σε σημεία όπου μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο και το οποίο να γειτνιάζει με έναν από τους πλησιέστερους σταθμούς.
14. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.
15. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές του αγώνα.
16. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
      Ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί, μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
17. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα βραβευτούν οι 3(τρείς) πρώτοι της γενικής κατάταξης κατά φύλο δηλ.  οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άνδρες.
18.ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
       ΑΝΔΡΕΣ
       Α.18-35 ετών
       Β.35-50 ετών
       Γ. 50 - 60 ετών
       Δ . 60+
     επίσης θα βραβευθεί και ο μεγαλύτερος άνδρας αθλητής.
      

        ΓΥΝΑΙΚΕΣ
        Α. 18- 35 ετών
        Β. 35-50ετών
        Γ. 50 - 60 ετών
         Δ . 60+
      επίσης θα βραβευτεί και η μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια

(ΣΗΜ. Αθλητής /τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία εξαιρείται απο τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών).
19.ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές όλων των δρόμων και των κατηγοριών θα γίνουν στις 14.00
      ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όσοι αθλητές διακρίθηκαν αλλά απουσιάζουν από τις απονομές, δεν θα παραλαμβάνουν το βραβείο τους.
20. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
21. ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αθλητών  όλων των δρόμων και των κατηγοριών θα ανακοινωθούν με τον τερματισμό. Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που συµµετείχαν στους αγώνες, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους ηλεκτρονικής χρονοµέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα
22. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Η επίδοση των αριθμών και του chip ηλεκτρονικής  χρονομέτρησης θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (χρυσαλίδα) από ώρα 18.00 έως 21.00 και στην Γραμματεία του αγώνα  στο χώρο εκκίνησης μισή  ώρα πρίν  τον αγώνα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Αγώνας  θα  διεξαχθεί  σύμφωνα  με τα  υγειονομικά  πρωτόκολλα που θα ισχύουν την ημερομηνία     του  αγώνα.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 


     ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ   6944642673

      ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΒΕΗΣ                    6987788253
        ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΣΑΓΚΑΛΑΣ           6947263055

                     


                       

2 σχόλια: