ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΗΠΑ
Κάθε ώρα τρέξιμο, μας δίνει 7 ημέρες επιπλέον ζωή το χρόνο
Κάθε ώρα τρέξιμο, μας δίνει 7 ημέρες επιπλέον ζωή το χρόνο


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα,  Iowa State University, ισχυρίζονται ότι για κάθε ώρα τρεξίματος κερδίζουμε 7 επιπλέον ημέρες ζωής το χρόνο.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει καθιστός την ταινία  Ran (1985), να ταξιδέψει με το μετρό του Λονδίνου 20 φορές, να παίξει Μονόπολι, ή απλά να κερδίσει επτά επιπλέον ημέρες στη ζωή του, κάθε χρόνο.
Η νέα έρευνα της Αϊόνα έρχεται ως συνέχεια μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of the American College of Cardiology που ανακάλυψε ότι ακόμη και 5-10 λεπτά τρέξιμο την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα.


Οπως και οι προκάτοχοί του, έτσι και ο καθηγητής Duck-chul Lee, καθηγητής κινησιοθεραπείας στο Αϊόβα, έβγαλε τα ίδια συμπεράσματα.
Ο Lee και η ομάδα του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τρέξιμο μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Συγκεκριμένα, αν όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έκαναν τρέξιμο, τότε θα πέθαιναν κατά 16% λιγότεροι και κατά 25% θα είχαν λιγότερα καρδιακά προβλήματα.
Δύο ώρες τρέξιμο την εβδομάδα κάνουν κάποιον να κερδίζει 3,2 χρόνια ζωής, αν και ο καθηγητής Lee καταλήγει, φιλοσοφώντας, ότι ούτε το τρέξιμο μας κάνει αθάνατους.Πηγή: iefimerida.gr 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ
                       ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣ.ΑΓΩΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου